30.1.2020

Olen ehdolla kirkolliskokoukseen Mikkelin hiippakunnasta.





Tärkeimmät teemani ovat:


Rohkeus muutoksiin
Toimintaympäristö on jatkuvassa muutoksessa. Tämä muutos vaikuttaa myös kirkkoon. Muutoksessa on paljon hyvää ja haluan olla osaltani edistämässä hyvää tulevaisuus työskentelyä, joka haastaa kirkon myönteiseen muutokseen.

Meidän yhteisö
Olen työssäni kehittänyt kirkon ja muun yhteiskunnan vuorovaikutusta esimerkiksi kouluyhteistyön osalta. Haluan olla ylläpitämässä ja luomassa kirkkoa, joka ei marginalisoidu omaksi saarekkeekseen, vaan on jatkossakin mukana ihmisten arjessa ja tarpeellisena rinnalla kulkijana. 

Heikompien puolella
Kasvatukseen, perheisiin ja diakoniaan on satsattava. Heikoimmassa asemassa olevat ovat kirkon aarre.

Osallisuus
Seurakuntalaisille on luotava todellisia vaikuttamisen mahdollisuuksia. Meidän täytyy vahvemmin rakentaa vertaisten kirkkoa.

Listani on Tulkaa Kaikki - Mikkelin hiippakunta, jonka ehdokkaiden ja puuhaihmisten ihmisarvoa kunnioittavaa ja hurskasta työotetta arvostan. Listan halu nähdä kirkon tulevaisuus realistisesti, tuoreesti ja tässä ajassa myös muissa kuin avioliittokysymyksessä on saanut minut vakuuttumaan, että olen oikealla listalla. Uskon, että kirkossamme on tilaa monenlaiselle hengellisyydelle.

Kuka olen?
Olen 42 vuotias kahden teini-ikäisen isä ja heidän äitinsä puoliso. Harrastan rintamamiestaloasumista, liikuntaa ja musisointia.

Töistäni
Työskentelen Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kasvatuksen työalajohtajana. Koulutukseltani olen kirkon nuorisotyönohjaaja, diakoni, yhteisöpedagogi (AMK) ja sosionomi ylempi (AMK). Työssäni pidän tärkeänä lasten, nuorten ja perheiden moninaisten elämäntilanteiden tukemista, sekä kirkon kasvatustyön kehittämistä. Merkittäviä asioita työurallani ovat olleet kohtaamiset lasten ja nuorten kanssa, turvallisen ja ajassa pysyvän kristillisen kasvatustyön kehittäminen, kouluyhteistyösopimuksen luominen Mikkelin kaupungin kanssa ja yhteistyöhankkeiden kehittäminen muiden toimijoiden kanssa esimerkiksi Euroopan sosiaalirahaston avulla.

Luottamustoimeni
Kirkon kasvatuksen – ja perheasiainneuvottelukunta 2012-

Kirkon EU-hankerahoitustyöryhmä 2018-2020

Herättäjä-Yhdistyksen Kaakkois-Suomen aluetoimikunnan puheenjohtajuus 2008